Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Blogaki και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίθνου

Το Blogaki ενισχύει δομές αλληλεγγύης θέλοντας να στηρίξει και να προβάλει προσπάθειες αυτοοργάνωσης. Φέτος, κάνει την έκπληξη και διαθέτει τα έσοδα από όλες τις δράσεις του μέχρι τα Χριστούγεννα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου.
Γνωρίζοντας τις δασκάλες του Σχολείου και, γενικά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά τα σχολεία, δεν μπορεί να μη σκεφτεί κανείς πως επιβιώνουν χάρη σε μια μορφή αυτοοργάνωσης των δασκάλων τους, χάρη στην προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να ξεπεράσουν τα εμπόδια που βάζει το κράτος με τις σοβαρές ελλείψεις που αφήνει να δημιουργηθούν.
Είναι μια συζήτηση που θέλουμε να ανοίξουμε: χωράει η αυτοοργάνωση σε παρόμοιους χώρους;

Μες στην κρίση, ομάδες πληθυσμών, όπως τα παιδιά των Ειδικών σχολείων, από πολίτες β' κατηγορίας έγιναν πολίτες γ' κατηγορίας. Μια κατάσταση προβληματική επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο.
Η έλλειψη χρημάτων που προβάλλεται ως δικαιολογία για τον αποκλεισμό δεν μπορεί να πείσει, αφού οι πολιτικές των αρμοδίων αποδεικνύουν πως ποτέ δεν υπήρξε η θέληση να ενταχθούν αυτά τα παιδιά στην παιδεία και την κοινωνική ζωή.
Κι ακόμα αποκαλύπτει μια παγίδα στην οποία η κοινωνία έχει πιαστεί και πορεύεται καταστρέφοντας το μέλλον της, όχι μόνο αποκλείοντας τα "προβληματικά" παιδιά αλλά και ευνουχίζοντας τα "κανονικά". Αν οι ανάγκες των "κανονικών" παιδιών λογαριάζονται πιο... φτηνές και άρα πιο εύκολες στην κάλυψή τους, είναι γιατί έχουν τσουβαλιαστεί και συμπιεστεί σε μέσους όρους που καθιστούν αδύνατη την ελεύθερη ανάπτυξη κάθε παιδιού, που πλήττουν βάναυσα τη διαφορετικότητα, τη φαντασία και την προσωπικότητα. 


Λίγα λόγια για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου από τις δασκάλες:
"Το Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου είναι οργανικά 6/θέσιο. Το Σχολικό έτος 2019-2020 λειτουργεί με 9 τμήματα, στα οποία φοιτούν 40 μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 6-14 ετών.
Βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου και Κολοκοτρώνη. Στο ίδιο κτίριο συστεγάζεται και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορίνθου.
Το σχολείο μας εξυπηρετεί μαθητές και από άλλες περιοχές του Νομού Κορινθίας, όπως το Λουτράκι, τη Νεμέα, το Σοφικό και το Βέλο.
Το σχολείο εκτός από τους δασκάλους είναι στελεχωμένο και από άλλες ειδικότητες, όπως λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, ψυχολόγου, κοινωνικής λειτουργού, σχολικής νοσηλεύτριας, γυμναστή, φυσιοθεραπευτή, Βοηθητικού προσωπικού, μουσικού, εικαστικού και δασκάλας αγγλικής γλώσσας".

Σας περιμένουμε, όλες και όλους, στις 14 και 15 Δεκέμβρη, στο Συναυλιακό χώρο Μαρία Δημητριάδη να συζητήσουμε, να γνωριστούμε, να στηρίξουμε συνανθρώπους μας και να μοιραστούμε γιορτινές στιγμές και εκπλήξεις.

2 σχόλια: